Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Marzec 2024

Artykuły

  • 31.03.2024 - Niedziela

     

     

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie  15g  
    • Kiełbasa biała wieprzowa 100g (A: 1,6,9,10)
    • Jajko gotowane 50g-1szt
    • Ćwikła z chrzanem 15g
    • Babka piaskowa 60g (A: 1,3,7,8)
    • Sałata 10g
    • Papryka 70g
    • Żurek    250ml (A: 1,7,9)
    • Herbata czarna z cukrem  250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt  150g (A: 7)
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z  kurczaka, oregano, rozmaryn, olej rzepakowy, sól , pieprz) 200g
    • Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: 1, 7)
    • Ziemniaki z koperkiem  200g
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Polędwica Jana wieprzowa 50g (A;1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2537kcal
    • Białko ogółem: 127g
    • Tłuszcz ogółem: 83g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
    • Węglowodany ogółem: 348g
    • Cukry: 83g
    • Błonnik pokarmowy: 28g
    • Sód: 1941mg
    • Sól:4,85g
    Czytaj Więcej o: 31.03.2024 - Niedziela
  • 30.03.2024 - Sobota

     

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Ser topiony 50g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g                                           
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń   (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)
     

    OBIAD

    • Zupa brokułowa z ziemniakami(porcje rosołowe, włoszczyzna, brokuł, ziemniaki śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
    • Roladka drobiowo-wieprzowa półmięsna pieczona w sosie koperkowym(pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, koperek, mąka pszenna, śmietanka olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml  (A: 1,7,9)
    • Ryż na sypko 200g
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka drobiowa zielonogórska 50g  (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt  50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie  15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem 70g                                                  
    • Sałata10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2296kcal
    • Białko ogółem: 88g
    • Tłuszcz ogółem: 71g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
    • Węglowodany ogółem: 351g
    • Cukry: 68g
    • Błonnik pokarmowy : 30g
    • Sód: 1807mg
    • Sól: 4,52g
    Czytaj Więcej o: 30.03.2024 - Sobota
  • 29.03.2024 - Piątek

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony  30g
    • Haga śmietankowa 1 szt. 17g (A: 1,7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Ogórek świeży plastry 70g                                               
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny z jabłkiem 200g  (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa grysikowa (porcje rosołowe, włoszczyzna, kasza manna, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza,  mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty kiszonej, cebuli, marchewki i natki pietruszki z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu 80g (A: 7)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2248kcal
    • Białko ogółem: 90g
    • Tłuszcz ogółem: 64g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14g
    • Węglowodany ogółem: 352g
    • Cukry: 65g
    • Błonnik pokarmowy: 31g
    • Sód: 1624mg
    • Sól:4,06 g
    Czytaj Więcej o: 29.03.2024 - Piątek
  • 28.03.2024 - Czwartek

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Polędwica sopocka drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)                                            
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor 70g                                               
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

    OBIAD

    • Zupa koperkowa z makaronem (porcje rosołowe, włoszczyzna, koperek, makaron, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami( pierś z kurczaka, nać pietruszki, bazylia, sól, pieprz, olej rzepakowy) 100g/50g  
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:7,9)
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka 70g                                       
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2093kcal
    • Białko ogółem: 96g
    • Tłuszcz ogółem: 66g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe:23g
    • Węglowodany ogółem: 308
    • Cukry: 57g
    • Błonnik pokarmowy: 29g
    • Sód: 1830mg
    • Sól: 4,58g
    Czytaj Więcej o: 28.03.2024 - Czwartek
  • 27.03.2024 - Środa

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
    • Serek fromage 40g (A: 7)
    • Szynka pomorska drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt 150ml  (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Zraz mielony wieprzowy- duszony w sosie własnym (łopatka wieprzowa, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia:2349 kcal
    • Białko ogółem: 104g
    • Tłuszcz ogółem: 73g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
    • Węglowodany ogółem: 346g
    • Cukry: 66g
    • Błonnik pokarmowy: 30g
    • Sód: 1756mg
    • Sól: 4,39g
    Czytaj Więcej o: 27.03.2024 - Środa
  • 26.03.2024 - Wtorek

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
    • Szynka drobiowa 50g (A: 1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna  1szt 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka)  100g/100ml (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier)  250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
    • Chleb zwykły 50g (A: 1
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata     10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2347kcal
    • Białko ogółem: 99g
    • Tłuszcz ogółem: 86g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
    • Węglowodany ogółem: 323g
    • Cukry: 65g
    • Błonnik pokarmowy: 35g
    • Sód: 1757mg
    • Sól: 4,39g
    Czytaj Więcej o: 26.03.2024 - Wtorek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-03-01 13:31przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:47przez: Bartosz Wącior
Zmodyfikowano:2024-04-02 09:45przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:2254

Rejestr zmian

  • [2024-04-02 09:45:46]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-28 14:51:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-27 11:44:56]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-26 07:17:05]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-25 06:43:25]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-22 07:32:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-22 07:25:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-22 07:22:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-21 12:46:21]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-19 10:00:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-18 07:45:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-15 06:53:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-14 07:41:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-13 07:18:38]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-12 07:00:26]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-11 07:54:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-08 13:45:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-08 08:46:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-07 09:09:45]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-03-04 10:48:12]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-03-01 14:15:40]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-03-01 13:59:17]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-03-01 13:49:39]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-03-01 13:30:48]Bartosz Wącioraktualizacja