Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Luty 2024

Artykuły

  • 29.02.2024 - Czwartek

     

    ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7, 9,10)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony   30g
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150g (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
    • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Sałatka z buraczków z cebulą i olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA

    • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    • Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2233kcal
    • Białko ogółem: 92g
    • Tłuszcz ogółem: 78g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 316g
    • Cukry: 69g
    • Błonnik pokarmowy: 32g
    • Sód: 1491mg
    • Sól: 3,73g
    Czytaj Więcej o: 29.02.2024 - Czwartek
  • 28.02.2024 - Środa

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka,  łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1, 7, 9)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA

    • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    • Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2059kcal
    • Białko ogółem: 99g
    • Tłuszcz ogółem: 62g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
    • Węglowodany ogółem: 307g
    • Cukry: 51g
    • Błonnik pokarmowy: 36g
    • Sód: 1647mg
    • Sól: 4,12g
    Czytaj Więcej o: 28.02.2024 - Środa
  • 27.02.2024 - Wtorek

     

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
    • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka z czarną porzeczką  (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: 7)

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz 110g (A: 1,4)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA

    • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    • Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2183kcal
    • Białko ogółem: 116g
    • Tłuszcz ogółem: 66g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
    • Węglowodany ogółem: 309g
    • Cukry: 58g
    • Błonnik pokarmowy: 34g
    • Sód: 1984mg
    • Sól: 4,96g
    Czytaj Więcej o: 27.02.2024 - Wtorek
  • 26.02.2024 - Poniedziałek

     

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
    • Szynka pomorska drobiowa 30g  (A: 1,3,6,7,9,10)
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz 100g (A: 3,9,10)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)    

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
    • Klopsiki drobiowo - wieprzowe w sosie koperkowym – gotowane (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna, mąka pszenna, koperek, śmietanka, sól , pieprz)    2szt -100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana)  150g (A:7)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA

    • Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
    • Ser topiony 50g(A;7)
    • Chleb zwykły 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt.      50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    • Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2228kcal
    • Białko ogółem:83 g
    • Tłuszcz ogółem: 68g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 27g
    • Węglowodany ogółem: 348g
    • Cukry: 66g
    • Błonnik pokarmowy: 34g
    • Sód: 1869mg
    • Sól: 4,67g
    Czytaj Więcej o: 26.02.2024 - Poniedziałek
  • 25.02.2024 - Niedziela

     

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
    • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,3,7,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor 70g
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól )1szt- 200g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Marchew plastry 150g (A: 1,7)
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży 70g                                                                                        
    • Sałata 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2214kcal
    • Białko ogółem: 112g
    • Tłuszcz ogółem: 80g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
    • Węglowodany ogółem: 291g
    • Cukry: 45g
    • Błonnik pokarmowy: 34g
    • Sód: 1940mg
    • Sól: 4,85g
    Czytaj Więcej o: 25.02.2024 - Niedziela
  • 24.02.2024 - Sobota

     

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
    • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A: 1,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży 70g                                                 
    • Sałata 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok  pomarańczowy 1szt. 200ml
     

    OBIAD

    • Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml  (A: 7,9)
    • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
    • Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym 150g
    • Kasza jęczmienna 200g (A: 1)
    • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
    • Polędwica bostońska drobiowa 30g(A: 1,3,6,9,10)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka 60g
    • Sałata 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2091kcal
    • Białko ogółem: 81g
    • Tłuszcz ogółem: 72g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
    • Węglowodany ogółem: 308g
    • Cukry: 55g
    • Błonnik pokarmowy: 34g
    • Sód: 1696mg
    • Sól: 4,24g
    Czytaj Więcej o: 24.02.2024 - Sobota

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-30 14:11przez:
Opublikowano:2024-01-30 13:49przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-03-01 13:47przez: Bartosz Wącior
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1657

Rejestr zmian

  • [2024-03-01 13:47:17]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-03-01 10:40:50]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-03-01 10:19:44]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-03-01 10:09:15]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-03-01 10:05:31]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-02-22 08:37:44]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-20 07:14:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-19 08:36:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-16 07:39:09]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-15 11:53:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-14 07:44:54]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-12 07:43:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-08 07:49:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-07 11:27:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-30 14:09:28]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści