Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Maj 2025

Artykuły

  • 04.05.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku  300ml (A: MLE)
    • Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A:GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie15g
    • Pomidor plastry 70g                                        
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko200ml
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, makaron, marchew, pietruszka ,seler, por, cebula, natka pietruszki, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna, sól, pieprz czarny) 350ml (A:GLU,JAJ,SEL)
    • Udko pieczone 200g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Marchew w plastrach 150g
    • Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorem (jaja, majonez, szczypior, pieprz, sól ) 80g  (A:JAJ,GOR)
    • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g  
    • Sałata masłowa 10g
    • Kawa zbożowa z  mlekiem i cukrem 250ml (A: GLU,MLE )

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2810,7kcal
    • Białko ogółem: 155g
    • Tłuszcz ogółem: 109,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 32,5g
    • Węglowodany ogółem: 311,3g
    • Cukry: 103,4g
    • Błonnik pokarmowy : 41,7g
    • Sód: 1737,2mg
    • Sól: 4,34g
    Czytaj Więcej o: 04.05.2025 - Niedziela
  • 03.05.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Pasztet pieczony drobiowy 50g (A:GLU,SOJ,MLE )
    • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g                                               
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok pomarańczowy 200ml
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ryż, koncentrat pomidorowy, makaron świderki, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Zrazik  mielony duszony na parze w sosie koperkowym(łopatka wieprzowa ,cebula, mąka pszenna, śmietanka, koper świeży, bułka kajzerka, jajo kurze, sól pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Sałatka z buraczków z cebulą i olejem 150g
    • Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser żółty 60g (A: MLE)
    • Chleb zwykły   50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie  15g
    • Rzodkiewka czerwona tarta 60g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2303,5kcal
    • Białko ogółem: 86g
    • Tłuszcz ogółem: 74,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 29,7 g
    • Węglowodany ogółem: 332,3g
    • Cukry: 118,1g
    • Błonnik pokarmowy: 34,8g
    • Sód: 1722,4mg
    • Sól: 4,31g
    Czytaj Więcej o: 03.05.2025 - Sobota
  • 02.05.2025 - Piątek

     

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki mleku (mleko, makaron, sól) 300ml (A:GLU,JAJ,MLE)               
    • Ser framage  40g (A; MLE)
    • Szynka wieprzowa szkolna 20g (A; GLU,SOJ,MLE)                            
    • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża  paski 70g                                               
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka malinowa z jogurtem 220g (A; GLU,MLE)
     

    OBIAD

    • Zupa krupnik jęczmienny z kaszy jęczmiennej (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: GLU,SEL)
    • Filet z dorsza smażony(filet z dorsza, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól) 110g  (A:GLU,RYB)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska (biała kapusta, kukurydza konserwowa, marchew, por, natka pietruszki, olej ,pieprz, sól ) 150g
    • Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z białej fasoli ( fasola Jaś, włoszczyzna, cebula, ketchup, musztarda, sól, pieprz czarny) 80g (A:SEL,GOR)
    • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony plastry 70g   
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2494,5 kcal
    • Białko ogółem: 93,8g
    • Tłuszcz ogółem: 83,4g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,5g
    • Węglowodany ogółem: 356,7g
    • Cukry: 84,6g
    • Błonnik pokarmowy: 47,3g
    • Sód: 2127,1mg
    • Sól: 5,32g
    Czytaj Więcej o: 02.05.2025 - Piątek
  • 01.05.2025 - Czwartek

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
    • Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE )
    • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka biała z koperkiem plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 150g (A:MLE)
     

    OBIAD

    • Zupa ogórkowa z ziemniakami(kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, natka pietruszki, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Filet drobiowy pieczony w sosie z natką pietruszki (filet z piersi kurczaka, mąka pszenna, śmietanka ,natka pietruszki, olej rzepakowy, papryka słodka, oregano, bazylia sól ,pieprz) 100g/150ml (A:GLU,MLE)
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150g  
    • Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta twarogowa ze szczypiorem (ser biały półtłusty, mleko, szczypior, sól) 80g (A:)
    • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie15g
    • Pomidor 70g                                                
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2211,8kcal
    • Białko ogółem: 115g
    • Tłuszcz ogółem: 58,1g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,5g
    • Węglowodany ogółem: 319g
    • Cukry: 89,4g
    • Błonnik pokarmowy: 35,4g
    • Sód: 1841,3mg
    • Sól: 4,60g
    Czytaj Więcej o: 01.05.2025 - Czwartek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-05-02 06:43przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:52przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-05-02 06:51przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:38

Rejestr zmian

  • [2025-05-02 06:51:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-02 06:43:24]Gracjan TyczyńskiInformacje