Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

29.03.2024 - Piątek

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony  30g
  • Haga śmietankowa 1 szt. 17g (A: 1,7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Ogórek świeży plastry 70g                                               
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny z jabłkiem 200g  (A: 7)

OBIAD

  • Zupa grysikowa (porcje rosołowe, włoszczyzna, kasza manna, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza,  mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty kiszonej, cebuli, marchewki i natki pietruszki z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu 80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2248kcal
  • Białko ogółem: 90g
  • Tłuszcz ogółem: 64g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14g
  • Węglowodany ogółem: 352g
  • Cukry: 65g
  • Błonnik pokarmowy: 31g
  • Sód: 1624mg
  • Sól:4,06 g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-04-02 09:38przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:29przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-04-02 09:37przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:74

Rejestr zmian

  • [2024-04-02 09:37:58]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści