Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

27.02.2024 - Wtorek

 

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
  • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka z czarną porzeczką  (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz 110g (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA

  • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka świeża paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

  • Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2183kcal
  • Białko ogółem: 116g
  • Tłuszcz ogółem: 66g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
  • Węglowodany ogółem: 309g
  • Cukry: 58g
  • Błonnik pokarmowy: 34g
  • Sód: 1984mg
  • Sól: 4,96g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-03-01 10:40przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:02przez: Bartosz Wącior
Zmodyfikowano:2024-03-01 10:43przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:99

Rejestr zmian

  • [2024-03-01 10:43:12]Bartosz Wącioraktualizacja
  • [2024-03-01 10:34:44]Bartosz Wącioraktualizacja