|
I ŚNIADANIE
- Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Szynka zielonogórska wieprzowa 50g (A: SOJ,SEL,MLE,GOR,JAJ)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Sok wieloowocowy 1szt 200ml
|
|
OBIAD
- Botwinka (kości wieprzowe, botwinka, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, kwasek cytrynowy, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
- Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, drożdże, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: GLU, JAJ, SOJ,MLE,SEL)
- Kapusta biała zasmażana150g
- Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A:MLE)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt.50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 1901,1kcal
- Białko ogółem: 58,7g
- Tłuszcz ogółem: 49,4g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 17,7g
- Węglowodany ogółem: 311,4g
- Cukry: 96g
- Błonnik pokarmowy : 29,7g
- Sód: 959,7mg
- Sól: 2,40g
|