Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

04.05.2025 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku  300ml (A: MLE)
  • Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A:GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie15g
  • Pomidor plastry 70g                                        
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko200ml
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, makaron, marchew, pietruszka ,seler, por, cebula, natka pietruszki, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna, sól, pieprz czarny) 350ml (A:GLU,JAJ,SEL)
  • Udko pieczone 200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew w plastrach 150g
  • Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorem (jaja, majonez, szczypior, pieprz, sól ) 80g  (A:JAJ,GOR)
  • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g  
  • Sałata masłowa 10g
  • Kawa zbożowa z  mlekiem i cukrem 250ml (A: GLU,MLE )

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2810,7kcal
  • Białko ogółem: 155g
  • Tłuszcz ogółem: 109,7g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 32,5g
  • Węglowodany ogółem: 311,3g
  • Cukry: 103,4g
  • Błonnik pokarmowy : 41,7g
  • Sód: 1737,2mg
  • Sól: 4,34g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-05-02 06:46przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:51przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-05-02 06:46przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:26

Rejestr zmian

  • [2025-05-02 06:46:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści