Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

29.01.2024 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
  • Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem  40/5g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie    15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem   250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

OBIAD

  • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,10)
  • Śledź w śmietanie (matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Blok z indyka 60g (A;1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek/ 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia:2059,3kcal
  • Białko ogółem: 84,6g
  • Tłuszcz ogółem: 49,9g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,2g
  • Węglowodany ogółem: 349,4g
  • Cukry: 68,4g
  • Błonnik pokarmowy: 36,4g
  • Sód: 1948,4mg
  • Sól: 4,87g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-31 07:40przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:52przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-31 07:40przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:130

Rejestr zmian

  • [2024-01-31 07:40:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści