Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

26.01.2024 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
  • Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3, 9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml    (A: 1,9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza,  mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty czerwonej i cebuli z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka)  250ml

 

KOLACJA I

  • Ser topiony 50g (A: 7)
  • Szynka szkolna wieprzowa 20g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2190kcal
  • Białko ogółem: 86g
  • Tłuszcz ogółem: 71g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
  • Węglowodany ogółem: 328g
  • Cukry: 61g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1992mg
  • Sól: 4,98g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-26 08:01przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:18przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-26 08:00przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:182

Rejestr zmian

  • [2024-01-26 08:00:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści