Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

29.10.2023 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Ser żółty         50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt                    50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt                   25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski                           70g
  • Sałata  10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny 150g1szt (A: 7)
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z makaronem(porcje rosołowe, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z kurczaka, oregano, bazylia, natka pietruszki papryka słodka, sól , pieprz) 100g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Kiełbasa szynkowa drobiowa 60g (A:1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt                    50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka            60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2048kcal
  • Białko ogółem: 99g
  • Tłuszcz ogółem: 67g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 285g
  • Cukry: 53g
  • Błonnik pokarmowy: 29g
  • Sód: 2216mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-27 11:08przez:
Opublikowano:0000-00-00 11:10przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1556

Rejestr zmian

  • Brak wpisów.